BLUCLAD = Masterimpact kültéri burkoló lap

BLUCLAD = Masterimpact kültéri burkoló lap


 

 
BLUCLAD
Új néven: MASTERIMPACT
nagy teljesítményű kültéri alátétlemez és kálciumszilikát burkoló lemez.
könnyen vágható és megmunkálható
Teljesítőképesség: 0 osztály
Nagy mérettartósság
 
 
Bevezetés:
 
A BluClad lapok a 0 osztályba, lángterjedési magatartásuk az A1 osztályba tartozik. Használható alátétlapként különféle vékony bevonatú polimér lapokhoz, szövetszerkezetes és egyéb felületbevonatokhoz. A BluClad használható “varratmentes” bevonat készítésére is. Hagyományos faipari szerszámokkal könnyen vágható a helyszínen is.
 
 
Leírás:
 
A BluClad közepes sűrűségű, szálerősített kalcium-szilikát alapú lap.
Azbeszt- vagy egyéb szervetlen rost hozzáadása nélkül készül.10 mm-es vastagságban kapható, fehéres színű, síma felületű az egyik oldalán (színén) és a szövetszerkezetet halványan mutató a másik odalán. A síma fellület festésre való, a szövetszerkezetes felület polimérbevonat felvitelére alkalmas. Mindkét oldalán víztaszító szilikonréteggel van bevonva. Ez csökkenti a vízfelvételt és javítja a bevonatrendszerekkel való öszeférhetőséget és feleslegessé teheti a megelőző alapozó festést. Be kell szerezni a bevonatok gyártóinak ajánlásait és azok szerint kell dolgozni. Ha kültéri felhasználásnál a lapokat diszíteni kell, akkor a diszítés (festés) előtt 6 hónapig hagyjuk kitéve az időjárásnak.
Használható: külső esővédő tető szigeteléséhez, vagy a szigetelést védő külső diszítőlapként, vagy a szigetelés tartó-alátétjeként, amit azután burkolni lehet vékony polimérbevonattal. Kültéri falburkolatként, vagy vakolat alá. Kifejezetten alkalmas: lakótelepi blokkházak külső átalakitásakor az egész épület „felöltöztetésére“, melyről igen széleskörű hatásos referenciák vannak.
Ellenáll akár –30 C fokos hidegnek is – károsodás nélkül- és egyéb szélsőséges időjárásnak.
 
A BluClad vízáteresztő, ami lehetővé teszi, hogy elkerüljük a lecsapódást vagy víz összegyülemlését a külső lap mögött. A BluClad panelek felülete a 0 osztályba, lángterjedési magatartása az A1 osztályba tartozik és korlátozottan gyúlékony termékként van besorolva. Használható külső falszerkezetekhez, 60 percestűzállóság biztosítására. Az alaplap nem tartalmaz oldható alkotókat és teljesítményjellemzői sem öregedés, sem nedvesség hatására nem romlanak. Alapokat szöggel vagy csavarozva rögzítjük. Előfúrás nem szükséges.
 
 Téglalap alakú lemezek formájában szállítjuk merőlegesen levágott szélekkel a következő táblázatban bemutatott méretekben.:
 
Névleges méretek és súly:
 
Vastagság:       Szélesség:                                       Hosszúság:             
10(mm)             1.220(mm)                                     2.440 és 3.050 (mm)
 
Hozzávetőleges fajlagos súly:                                         11,6    kg/m2
 
Jellemző alkalamzási területek:
 
A helyszíni könnyű megmunkálhatóság a BluClad lapokat eszményi anyaggá avatja egy sor alkalmazásra, mindenfajta épületben. Ahol varratmentesfelületborítás a követelmény, javasoljuk a lapoknak kötésben való elhelyezését. Azaz a vizszintes és a fügőleges élek lépcsősen vannak elhelyezeve.
 
Falburkoló és kitöltő panelok:
Szigetelt vagy szigeteletlen panelok új épületekhez vagy renováláshoz.
A BluClad borítható vékony polimér burkolattal vagy egyéb felületbevonókkal, hogy varratmentes (hézagmentes) bevonatot nyerjünk, amely gazdaságosabb mint a hagyományos fémburkolások.
 
Esőtető burkolások
BluClad külső falakra rögzíthető az esővédő burkolórendszer részeként, hogy javítsa annak hőszigetelését, küllemét és csökkentse a lecsapódást.
 
Falak
Egyszerű külső falak is építhetők úgy, hogy BluClad lapokat erősítünk a fa vagy fém keretszerekezethez. A BluClad alkalmazásával 60 perc tűzállóságú falak építhetők. Részletekre vonatkozóan forduljonn a Cape Calsil műszaki szervizosztályához.
 
Cégtáblák és oromvédő deszkák, álmennyezet, tornác- vagy védőtető burkolása:
Ahol jó ütésállóság szükséges.
 
Faborítású épületek:
A lapokat közvetlenül a fakeretekre rögzítjük.A megkívánt esztétikai hatás elérésére a csatlakozási hézagokat facsíkkal lehet borítani.
 
Burkolófal
A BluClad kielégíti az A 1. Osztály követelményeit  “Fa szerkezeti alkalmazása – Fakeretes falak és megfelelő fa- ill. fémszerkezetű épületekhez alkalmas fakertetek készítése” elnevezésű szabvány szerint. A BluClad alapvető szakító szilárdsága (BRR) 1,93 kN/m.
 
Teljesítmény
 
Tüz
A/1 lap
Hajlító szilárdság
Mindkét irányban mért érték átlaga, szárazon) 14 MN/m2.
Víz hatása
Vízálló és víztaszító.
Nedvesség mozgása (szívárgás)
A környezeti telítettségtől a telített állapotig 0,1 %.
Vízgőzátbocsátási ellenállás
 1,1 MBs/g
Fagyhatás
100 fagyasztási ciklus után (ą 20 °C), 40 % ndvességtartalomnál az EN 12467 szabvány szerint B osztályba sorolható.
Hőtani viselkedés
Bizonyos mértékű hőszigetelést biztosít (k = 0,19 W/mK)
Biológiai viselkedés
Ellenáll gombák tenyészetének, nem korhad. Ellenáll rágcsálók és rovarok támadásának.
Vegyi tulajdonságok
Híg savaknak, lúgoknak és vegyszeroldatoknak ellenáll.
Felület pH-ja  7 - 10
Tartósság (ha díszítve van)
Legalább 30 év
Egészségi és biztonsági jellemzők
A panelok azbeszt és egyéb szervetlen szál nélkül készülnek és nincs szükség különleges óvintézkedésekre a velük való munka vagy megmunkálásuk során. Zárt térben történő fürészeléskor, vagy homokszórásnál porelssívó berendezés alkalmazása ajánlott a porszint szabályozására.
Az egész lapok nehezek és mozgatásukkor vigyázni kell.
 
ETA: 08/0162.
CE 0749-CPD-BC1-240-0066-08/0162-002
 

 

 

Információ: tuzvedo@tuzvedo.hu