EN szerinti tűzvédő festék fémre

EN szerinti tűzvédő festék fémre


 

 
CHAR 21
Az alap előkészítése: kézi vagy gépi tisztítás és a zsír, por vagy laza részecskék eltávolítása.
Rozsdás fémfelületeket le kell csiszolni, vagy homokszórással kell eltávolítani a felületi rozsdát, majd gondosan alapozóval befesteni.
Alkalmas alapozók: Temaprimer Eur, vagy Temacoat GPL S Primer nevű Tikkurila termékek, 40 – 60 ľm rétegvastagságban/rétegenként. A terméket gondosan fel kell keverni.
Szórásnál legalább két egymásra merőlegesen szórt réteg viendő fel airless szórással.
Kis felületekre a felvitel hengerrel vagy ecsettel történhet hosszú ecsetvonásokkal. Ne vigyen fel túl vastag réteget. (Megjegyzés: cinkkromátos, vagy cinkfoszfátos bármely alapozó is megfelelő)
A második réteget az elsőhöz képest 90 ° irányban vigye fel.
A szerszámokat és berendezést a festék rászáradása előtt vízzel tisztítsa meg.
A száradási idők a munkaterületen függnek a filmvastagságtól, a környezeti hőmérséklettől, a környezeti légnedvességtől és egyéb környezeti feltételektől.
Védőfestékként RAL színskála táblázat szerint javasoljuk a Temalac FD 50 vagy a Temathane 50 elnevezésű Tikkurila termékeket rétegenként: 40 - 60 ľm.
Kültérben min. 2 rétegű időjárásálló bevonó festékkel kell ellátni, Temalac FD 50 vagy a Temathane 50 elnevezésű Tikkurila!!( 100-150 ľm)
SZÁRAZFILMVASTAGSÁG
A felviendő vastagság a megkívánt védelem (R 30, R 45, R 60 osztály) szerint, az acélprofil és a hőterhelés (kritikus hőmérséklet) függvénye. A filmvastagság függése ezektől a paraméterektől az MSZ EN 13381-4 sz, illetve Magyarországon az MSZ 14800-1 sz. A jelen útmutatást sokéves kísérleteink és tapasztalatunk alapján csupán tájékoztatásul adjuk közre, mert az alkalmazás és az üzemi körülmények szélsőségesen eltérőek. Nem tudunk elfogadni a felhasználó által a termék használatával kapcsolatosan elvárt bármely szavatossági követelést. A jelen termék minden előnyének kihasználása érdekében messzemenően ajánlott előzetes, pontos próba elvégzése.
További információ: pyrostop@pyrostop.hu
Tel/fax: (361) 295-00-00,   vagy   (06)29-320-093
 

 

 
 

 

További  információ:  pyrostop@pyrostop.hu