KÁLCIUM-SZILIKÁT LAPOK

KÁLCIUM-SZILIKÁT LAPOK


Az általunk forgalmazott  KÁLCIUMSZILIKÁT lapok, főbb tulajdonságait emeljük ki.

Több Információ: tuzvedo@tuzvedo.hu

 

 

Promatect MC  A1

A  PROMATECT MC (Masterclima) könnyű, cellulózszállal erősített, kalciumszilikát alapú, sokoldalúan alkalmazható száraz építőlemez, melynek min. 80% pórustartalma a falszerkezet nedvességét fel tudja szívni, ha annak belső felületére kontakt módon, páraáteresztő ragasztóval erősítik fel.
A lap a felszívott nedvességet pórusaiban tárolja (a 25 mm vastag PROMATECT MC (Masterclima)
négyzetméterenként 21 liter vizet), mely onnan a helyiség mesterséges vagy természetes szellőzése során részben vagy egészben elpárolog.

Külső falak utólagos hőszigetelése belülről

A pórusokban tárolt nedvesség nem csöpög ki. A PROMATECT MC (Masterclima)

lapok anyaga lúgos kémhatású (pH = 10–11), mely körülmények között a penészgombák nem telepednek meg és nem szaporodnak. Ezt a hatást az is erősíti, hogy a lapok felülete száraz marad.
A PROMATECT MC (Masterclima)
szigetelőlap hővezető képessége:Leírás: http://www.baudocu.hu/11/company/22/64/60/lambda.jpg= 0,053 W/mK. Ez azt jelenti, hogy egy 24 cm vastag tégla falazat hőveszteségét egy mindössze 25 mm vastag PROMATECT MC szigetelés belső oldali alkalmazása kb. 50%-kal csökkenti.

A PROMATECT MC (Masterclima) szigetelőlap által eredményezett páratechnikai és hőtechnikai előnyök a következőképpen alakulnak a szigetelésvastagság és a falszerkezet függvényében.

 Több: www.masterclima.hu

 

 

 

Promatect-MC plus  A1

A nedvességgel és sókkal terhelt falazatok felújítása,kálciumszilikát lap rendbetétele speciális eljárásokat követel, mivel egyes intézkedésekkel a nedvesedési folyamat megnövekedhet, és a több nedvesség által szállított több oldott só komoly károkat tehet a falazatokban.

Egy többé-kevésbé sikeres eljárás például a pórusos vakolatok alkalmazása, amelyek a sókat hosszú időn keresztül problémamentesen betárolni képesek, másrészről viszont a kipárolgást gátolják.

Ennek az eljárásnak a problematikája elsősorban a kézműves kivitelezés, illetve a száradási- és várakozási időtartam, amelyek ennek az intézkedésnek a funkcióképességét végső soron eldöntik. Emellett többféle hibaforrást is jelenthetnek.

A Bécsi Műszaki Egyetemmel történt közös munka során kísérletek történtek abból a célból, hogy a Promatect-MC belső oldali szigetelő lemez módosított kapilláris képességével alkalmas legyen a sóterheléses (köznyelve salétromos) falak felújítására, amely során a diffúzióképesség előnyeinek és mindenek előtt a hibamentes és gyors felhasználás következtében előnyt eredményezzen a közismert pórusos vakolatok alternatívájaként.

Ennek a sokoldalú kutatómunkának az eredménye a Promatect-MC plus, amely  a következő tulajdonságoknak köszönhetően vált erre a célra alkalmazhatóvá:

-      a nagyon nagy mértékű kapilláris vezetőképesség és a nagy kipárologtató képessége miatt a felszívódó talajvízben szállított sókat úgy képes betárolni, hogy a felületen sem sókivirágzás, sem károsodások nem lépnek fel!

-       Az eddig a penészmentesítésre használt Promatect-MCŽ tulajdonságai úgy lettek megváltoztatva, hogy a szállított sók már a lemezek belső felületén kikristályosodnak, és a nedvesség ennek ellenére ki tud diffundálni.

A kifejlesztett rendszer számtalan laboratóriumi kísérlet során lett ellenőrizve, ami által a fenti kijelentések beigazolódtak! A gyakorlat szintén azt mutatja, hogy az eddig elvégzett beépítések nagyon sikeresen működnek.

Több:www.masterclima.hu

 

 

 

ScandiBoard

ETA-12/0231.

EC-Megfelelőségi Tanúsítvány 0845-CPD-CXO10101

 

 

A FireFree ScandiBoard-ok könnyű kálcium-szilikát lapok, melyek kifejezetten tűzvédelmi célra készültek. A kálcium-szilikát megfelel a legmagasabb szintű környezetvédelmi, egészségügyi és biztonsági követelményeknek.

 

Besorolása:  A/1 „nem éghető”

 

Ipari célra a nem-éghető ScandiBoard lapok anyaga acélszerkezetek, acéltartók és acélgerendák, légcsatornák, kábelcsatornák, burkolatok, dobozolások, falak, ajtók, födémek, tetők, padlók, stb. tűzvédelmi burkolására készült.

– EN 1716 és EN 13501-1.

 

Kifejezetten alkalmas házi használatra is: eresz alatti „nem éghető” burkolásra, teraszok  „nem éghető” felületeinek kialakítására, kémények vagy füstelvezető csövek nem éghető elválasztására a közel lévő gerendától, fától, vagy egyéb anyagtól,-  kazánok oldalának nem éghető leválasztására annak környezetétől, kályhák, cserépkályhák, tűzhelyek, kandallók nem éghető elválasztására bútortól, beépített bútortól, vagy beépített bútorban lévő  tűzhely, sütőberendezés tűzvédelmi elválasztására stb.

Kifejezetten előnyös a használat, mivel a fenti helyeken szükséges színt, egyszerű festéssel igazítani lehet a környezethez. (Bármilyen akryl festékkel festhető).

Ezekhez  a megoldásokhoz (külön előírás nélkül) a 22 mm vastag lapot javasoljuk.  Általában 340 mm-ként kell egy csavarral rögzíteni, melynek mérete 4,0 x 50 mm.. Önmetsző (facsavar) használandó.

Alátétlemezként: tűzvédelmi szempontból aggályos lehet  egy egy fűtőtest, forrasztópáka, ragasztópisztoly, hősugárzó stb. készülék elhelyezése padlón, bútoron, beépített szekrényen,

műhelyasztalon stb. A 22 mm-es ScandiBoardból létezik ilyen célra 608 x 1018 mm vagy 608 mm x 508 mm valamint:  1220x1018 mm méretű lap is.

Színházi, TV vagy filmgyári díszlet készítésére. Könnyen vágható, csiszolható, véshető, alakítható faipari szerszámokkal, kézi szerszámokkal, jól festhető. Igen kiváló díszletanyag, mely egyben A1 –es tűzvédelemmel rendelkezik önmagában

 

Több: www.pyrostop.hu

 

 

 

Supalux

ETA-08/0129 Európai Műszaki Engedély

CE: 0749-CPD BC1-240-0066-08/0129-002

 

A Supalux (  régen: G és S) erős, kis térfogatsúlyú, nem éghető  A1  építőlap számos tűzvédő  és általános építőipari célra.

Könnyen megmunkálható, rögzíthető és festhető. Nem rozsdásodik vagy korhad.

A Supalux válogatott rostokkal és töltőanyaggal szilárdított kalcium-szilikát alapú lap. Azbeszt- vagy egyéb szervetlen szál hozzáadása nélkül készül.

A Supalux fehéres színű és sima, homokos felületű az egyik oldalán és a szövetszerkezetet halványan mutató a másik oldalán. A lapok vagy tömörek, vagy lyuggatottak (rendelésre).

A perforált födémlemezek (lásd: födémlapok a táblázatban) álmennyezetnek is kitűnően használhatók. Lyukméret: 6,5 mm átmérővel. Egyes lyukak középpontja közötti távolság: 19,05 mm. Felerősítés után a Supalux (G és S)  maradhat eredeti felülettel vagy burkolható vékony  tapétával, vagy csempével és festhető is. Gyártódik furnírlemez  /fa, vagy műanyag/ borítással is, illetve ilyen anyagokkal beborítható.

A Supalux ellenáll a nedvességnek és fizikailag nem romlik, ha gőz vagy nedvesség hatásának teszik ki. Nem tartalmaz oldható alkotókat és a teljesítmény jellemzői sem öregedés, sem nedvesség hatására nem romlanak. Eszményi anyag olyan épületekben történő alkalmazásra, ahol szükséges a gőzállóság vagy ellenállás nagy nedvességtartalommal szemben, pl. uszodákban, palackletöltő állomásokon, élelmiszeripari üzemekben, konyhákban, fürdőhelyiségekben.

A nedvességállóság, a mechanikai szilárdság és a lángállóság kombinációja nem hasonlítható össze más, ragasztó rendszereket alkalmazó lapokkal. A Supalux (G és S )  merev és erős. Könnyen kezelhető és közönséges faipari eszközökkel megmunkálható.

 

 

 

MONOLUX 40  (más néven: Supalux M)

ETA-10/0030  EC::1191-CPD-JA0007

A Monolux 40 merev, kis fajsúlyú, nem éghető  A1  építőlap tűzálló szerkezetekben és bélésekben való felhasználásra.

Nagy teljesítő képességű lap, amely 4 óráig tartó lángállóságot biztosító rendszerekben használható.

A Monolux 40 alkalmas alátétként kemény vagy lágy burkolásokhoz és élein csavarozható. A furnérozás alkalmazása nem befolyásolja a lap tűzállóságát, lehetővé téve, hogy a tűzvédő tulajdonságot a jó minőségű dekorációs festéssel kombinálják.

A Monolux 40 majdnem fehér színű, sima homokszórt felülettel mindkét oldalon. Könnyen díszíthető festéssel, tapétával vagy csempével és alkalmas alátétként kemény vagy lágy műanyagok számára, fémfóliához vagy valódi falemez borításhoz.

A Monolux 40 nedvességtűrő és fizikai tulajdonságai nem romlanak gőz atmoszférában vagy nedves körülmények között. Nem tartalmaz oldható anyagot és a tűzvédő tulajdonságait az öregedés vagy nedvesség nem rontja.

A Monolux 40 merev, robusztus és ütésálló. Ha nagymértékű  ütésállóság kívánatos, a lapot fém borítással lehet védeni. (Rendelhető változat)

 

 

 

BLUCLAD (Bluclad)

Új néven: Masterimpactnagy teljesítményű kültéri alátétlemez

BluClad lapok, -lángterjedési magatartásuk az  A1. osztályba  tartozik. Használható alátétlapként különféle vékony bevonatú polimér lapokhoz szövet -szerkezetes és egyéb felületbevonatokhoz. A BluClad használható “varratmentes” bevonat készítésére is. Hagyományos faipari szerszámokkal könnyen vágható a helyszínen is.

A BluClad közepes sűrűségű, szálerősített kalcium-szilikát alapú lap.

Azbeszt- vagy egyéb szervetlen rost hozzáadása nélkül készül. 10 mm-es vastagságban. Fehéres színű, sima felületű az egyik oldalán (színén) és a szövetszerkezetet halványan mutató a másik oldalán. A sima felület festésre való, a szövetszerkezetes felület polimérbevonat felvitelére alkalmas. Mindkét oldalán víztaszító szilikonréteggel van bevonva. Ez csökkenti a vízfelvételt és javítja az összeférhetőséget  bevonat rendszerekkel és feleslegessé teheti a megelőző alapozó festést.

Használható: külső esővédő tető szigeteléséhez, vagy a szigetelést védő külső díszítőlapként, vagy a szigetelés tartó-alátétként, amit azután burkolni lehet vékony polimérbevonattal. -Kültéri falburkolatként, vagy vakolat alá.- Kifejezetten alkalmas lakótelepi blokkházak külső átalakításakor  az egész épület  „felöltöztetésére“, melyről igen széleskörű hatásos referenciák vannak. Ellenáll akár –30ş C fokos hidegnek is – károsodás nélkül- és egyéb szélsőséges időjárásnak.

 

 

 

 

MASTERBOARD

 

KIVÁLÓ Kálciumszilikát  ÉPÍTŐLAP

 

NEDVESSÉGTŰRŐ  NAGY  MÉRETÁLLANDÓSÁG  KÖNNYEN MEGMUNKÁLHATÓ, RÖGZÍTHETŐ ÉS DÍSZÍTHETŐ TŰZÁLLÓ ALKALMAZÁSOK

 

 

Bevezetés :

A Masterboard sokoldalú, 0-osztályú építőlap amely alkalmas széles területen belső és közepesen kitett felhasználásokra.

Használható 1/2 órás lángállóságot eltűrő szerkezetekben.

Egyszerűen megmunkálható és rögzíthető, könnyen díszíthető, tűri a nedvesség hatását és nem korhad vagy bomlik.

Leírás:

 A Masterboard kálcium-szilikát lap, amelyet kiválogatott szálas anyaggal és töltőanyaggal erősítettek fel. Nem tartalmaz azbesztet vagy bármely szervetlen szálat.

A Masterboard majdnem fehér színű. Enyhén homokszórt felülete van az egyik oldalán, a másik oldalán pedig szövetszerkezetű.. Szállítható díszítés nélkül. Könnyen festhető, tapétázható vagy csempékkel burkolható.

A Masterboard tűri a nedvességet és kiviteli állapota nem romlik, ha góz térben vagy nedves körülmények között használjuk és ellenálló nagyhőmérsékleteknek és gyakori hőmérsékletváltozásnak. Használható olyan szerkezetekben, ahol 1/2 órás lángállóság a követelmény, valamint 1 órás lángállóságú ipari falburkolásokban, ha FlameBraker ráccsal rögzítjük. Tűzálló szerkezetek összeállításának részleteire vonatkozóan keresse meg a Cape Boards Limited céget.

A Masterboard robosztus és rugalmas, könnyen kezelhető és a hagyományos faipari szerszámokkal megmunkálható. Ellenáll kalapácsütésnek.

A lapok az élhez közel szögelhetők, lyukak előrefúrása nélkül.

 

 tuzvedo@tuzvedo.hu