Önálló légcsatorna, Promatect AD 40

Önálló légcsatorna, Promatect AD 40


Tűzvédelem: Önálló légcsatorna

 

 

Promatect AD lapok
 
 
A Promat építéstechnikai tűzvédelmi szerkezetek és rendszerek fő termékei a szárazépítészetben a PROMATECTŽ tűzvédő építőlapok. A PROMATECTŽ tűzvédő építőlapok ásványi alapanyagúak, lényegében szilikátokból állnak és nem éghetőek. Döntő előnyük a csekély rétegvastagság és kis súly mellett a nagy víztároló képesség és a tűz esetén mutatott kiváló ellenálló képesség. A PROMATECTŽ tűzvédő építőlapok a hagyományos asztalosipari gépekkel és szerszámokkal feldolgozhatók. A kereskedelemben kapható mechanikus rögzítő eszközökkel, pl. huzalkapcsokkal vagy csavarokkal egymáshoz ill. más építőanyagokhoz és épületszerkezethez erősíthetők. A PROMATECTŽ tűzvédő építőlapok magától értetődődően nemcsak a legkorszerűbb tűzvédelmi technika és technológia követelményeit teljesítik, hanem munkaegészségügyi és élettani szempontból is veszélytelenül alkalmazhatók. Nem igényelnek a szokásos munkaegészségügyi előírásokon túli óvintézkedéseket. A Promat az építési termékek széleskörű kínálatával rendelkezik, amelyek alapul szolgálnak a Promat építéstechnikai tűzvédő szerkezetekhez és rendszerekhez. Ide tartoznak a PROMATECTŽ tűzvédő építőlapok.
 

PROMATECTŽ-L500 ill. PROMATECTŽ-AD/40 tűzvédő építőlap
 
A termék leírása
Cementkötésű, szilikát anyagú, könnyű tűzvédő építőlapok, nedvességre érzéketlen, nagy méretű és önhordó lapok.
 
Alkalmazási területek
Önálló szellőzővezetékek készítése, acéllemez szellőzőcsatornák burkolása, valamint tűzvédett szerelvény- és kábelcsatornák kialakítása a működőképesség megőrzése érdekében.
 
Éghetőségi osztály
DIN 4102 szerint A1 nem éghető
 
Műszaki adatok
 

Testsűrűség:
kb. 500 kg/m3
Lapméretek:
1200 x 2500 mm
Vastagságok:
20, 25, 30, 35, 40, 50, 52, 60 mm
Kémhatás:
kb. pH 9,0
Hővezető képesség (λ):
kb. 0,09 W/mK
Páradiffúziós ellenállási szám (μ):
kb. 3,2
Nedvességtartalom:
3-5 tömeg% (légszáraz)
Felületminőség:
színoldal sima, hátoldal finoman recézett
Hulladékelhelyezés
maradékai az építési törmelékkel együtt elhelyezhetők (EGK kulcsszám: 17 00 00)

A PROMATECTŽ építőlapok feldolgozása
 
Méretre vágás, fúrás
A tűzvédő lapok a farost- és faforgácslemezekkel egyező módon és eszközökkel darabolhatók. Alkalmas eszköz az egyszerű kézifűrész, a hordozható és telepített körfűrész, a hagyományos elektromos fúrógép, célszerűen mindig porelszívó berendezéssel együtt használva.
 
Rögzítés
A tűzvédő lapok egymáshoz és a csatlakozó épületszerkezetekhez rögzítése csavarozással, szögezéssel és acélhuzalkapcsokkal lehetséges. Csavarozáshoz előnyös a korrózióálló felületkezelésű (pl. horganyzott, nikkelezett), süllyesztett fejű acél gyorscsavarok használata. A szögezéshez bármely szögtípus, a huzalszög is használható. A pneumatikus szerszámmal bevert huzalkapcsok lehetőleg tapadólakk bevonatúak legyenek.
 
Felületkezelés
Figyelembe kell venni, hogy a tűzvédő lapok felülete szívóképes és lúgos kémhatású, továbbá kültéri klímaigénybevétel esetén megfelelő védelmet igényel. A lapok csatlakozási fugáinak kitöltésére és a felület simítására a Promat simítómasszát kell használni. Csapóeső és felfröccsenő víz ellen megbízható védelem a Promat-2000 impregnálószer, amely egyben felületszilárdító mélyalapozó hatást is jelent, és nem rontja a lapok páraáteresztő képességét. Hidrofóbizáló felületkezelésre, festésre, lakkozásra, vakolásra és burkolatragasztásra csak lúgálló termékek alkalmazhatók. Tapétaragasztás és kerámialap burkolás lúgálló ragasztó- ill. ágyazóanyag réteggel csak a tűzvédő lapfelületek tapadásjavító alapozása után lehetséges.
 
Promatec AD
ETA-08/0130 Európai Műszaki Engedély
 
Promatect L 500
ETA-06/0218 Európai Műszaki Engedély
 
 
Tárolás
A tűzvédő lapokat száraz helyen kell tárolni.
További információ:
Tel/fax: (061) 295-00-00
Drótposta: tuzvedo@anyagvedelem.hu