Promat teljes körű tűzvédelem

Promat teljes körű tűzvédelem


TELJES KÖRŰ TŰZVÉDELMEK

 

 

KIVONAT, a Promat teljes körű tűzvédelmi rendszerről.
 Álmennyezetek és födémek
PROMATECT tűzvédő lapokból készült álmennyezetek acélból készült illetve acéllal erősített födémszerkezetek védelmére.
A mennyezet alatt elhelyezett rendszer a helyiségről helyiségre terjedő tűzben biztosítja a menekülés lehetőségét, valamint az ott vezetett energiaellátó, szellőztető, hírközlő stb. vezetékek épségét, működőképességét. A födémtervezés széleskörű szabadságát biztosítja, a szabad fesztávolság akár 3 m-ig növelhető. Süllyesztett világítótestek is alkalmazhatók. A tartóváz rejtett vagy látható kivitelű is lehet, akusztikai és hőszigetelő szerkezetekkel is kiegészíthető. Tűzállósági határértéke (TH) 0,5-1,5 óra.
 Acélszerkezetek védelme
Acéltartók, gerendák, pillérek burkolása tűzvédő lapokkal, melyek vastagságuktól függően különböző tűzállósági fokozatú védelmet (max. 3 órát) biztosíthatnak. A lemezek csavarral, kapoccsal rögzíthetők egymáshoz, így az előre leszabott elemekből gyors helyszíni szereléssel biztonságos szerkezetek alakíthatók ki külső és belső térben egyaránt. A PROMATECT lapok korrózió- és ütésállók,nedvességre nem érzékenyek.
 Fő- és válaszfalak
A tűzvédő lapokból különböző célú épületek tűzbiztos, tűzszakasz-határoló falszerkezetei készülhetnek, kívánság szerint hő- és hangszigetelő, illetve erősítő betétekkel. A lapokból könnyű, előregyártható, helyszíni szereléssel beépíthető falszerkezetek készíthetők, kitöltő vagy önhordó kivitelben. Tűzállósági határértékük (TH) 1,5-3 óra.
PROMATECT-100
A legújabb fejlesztésű, PROMAXON technológiával készített xonotlit kötőanyagú tűzvédő lapokból a fenti szerkezetek bármelyike kialakítható. A PROMATECT-100 ára rendkívül kedvező.  Légcsatornák, hő- és füstelszívó vezetékek A PROMATECT tűzvédő lapok acéllemezből készült légkondicionáló, füst- és háztartási elszívó vezetékek, kémények védelmére is használhatók, de önállóan is kiépíthető e lapokból a kívánt csatornaszerkezet. A rendszer felületi eróziónak, gombáknak és kártevőknek ellenáll. A felületek festhetők. Tűzállósági határérték (TH) 1,5–2,0 óra.
 Elektromos kábelcsatornák, áramsín csatornák Külső tűzhatás esetén az elektromos ellátó, jelző és hírközlő kábelek működésének fenntartására szolgáló megoldások. Belső tűz (kábeltűz) során megakadályozzák a környező helyiségek, menekülési útvonalak, értékes berendezések és tárgyak károsodását. A kábelek kapacitása nem csökken. Tűzállósági határértékük (TH) 1,5 óra.
 PROMASTOP tűzvédő rendszerek Műanyagból készült csővezetékek önműködő lezárására, elektromos kábelek falátvezetéseinek biztonságos lezárására használható megoldások. A műanyagcsövet különleges kialakítású, falra erősített „tűzvédő gallér“ veszi körül, s az ebben elhelyezett, hő hatására duzzadó anyag zárja el a csőben áramló gáz, folyadék illetve a tűz útját. E gallér helyszínen méretre szabható változata a PROMASTOP UniCollar csőmandzsetta. Hasonlóelven működnek a hőre duzzadó anyagból készülő PROMASTOP téglák. A téglák könnyen illeszthetők. Tűzállósági határértékük (TH) 1,5 óra.
 Dilatációs hézagok Épületszerkezetek dilatációs hézagainak rugalmas tömítésére szolgálnak a különböző vastagságú PROMASEAL elemek, melyekkel 5–55 mm szélességű mozgó hézagok tűzvédő lezárása végezhető el. Tűzállósági határértékük (TH) 1,5–3,0 óra.
PROMAFOAM C tűzvédelmi hab
Épületnyílások, kábelátvezetések korszerű tűzvédő lezárására, illetve tűzgátló ajtó- és ablakkeretek hézagainak kitöltésére alkalmas egykomponensű szigetelő hab. Tűzállósági határértéke (TH) 1,0–1,5 óra.
PROMAGLAS tűzzgátló üvegezések
Többrétegű, ragasztott szerkezetű üvegek. Hő hatására a felhabosodó ragasztó habrétege védi a tűzmentett oldali üvegrétegeket a tűz hatásától. Az E (régebben G)jelű üveg a füstöt és a lángokat, az EI (régebben F) jelű a szerkezeti egység megőrzése mellett a hősugárzást is fékezi. Tűzállósági határértékük (TH) 0,5–1,5 óra.
DURASTEEL tűzvédő szendvicslap
A kültérben is alkalmazható DURASTEEL cementkötésű tűzvédő lap, mindkét oldalán perforált horganyzott acéllemez héjalással. Nagy szilárdsága következtében ideális fokozott mechanikai követelményeket is kielégítő tűzgátló falszerkezetek kialakítására.
Információ: tuzvedo@tuzvedo.hu