Promatect 100 tűzgátló lap

Promatect 100 tűzgátló lap


Tűzvédelem, tűzgátló lapok burkolásra

 

 

 
A Promat építéstechnikai tűzvédelmi szerkezetek és rendszerek fő termékei a szárazépítészetben a PROMATECT tűzvédő építőlapok. A PROMATECT tűzvédő építőlapok ásványi alapanyagúak, lényegében szilikátokból állnak és nem éghetőek. Döntő előnyük a csekély rétegvastagság és kis súly mellett a nagy víztároló képesség és a tűz esetén mutatott kiváló ellenálló képesség. A PROMATECTŽ tűzvédő építőlapok a hagyományos asztalosipari gépekkel és szerszámokkal feldolgozhatók. A kereskedelemben kapható mechanikus rögzítő eszközökkel, pl. huzalkapcsokkal vagy csavarokkal egymáshoz ill. más építőanyagokhoz és épületszerkezethez erősíthetők. A PROMATECT tűzvédő építőlapok magától értetődődően nemcsak a legkorszerűbb tűzvédelmi technika és technológia követelményeit teljesítik, hanem munkaegészségügyi és élettani szempontból is veszélytelenül alkalmazhatók. Nem igényelnek a szokásos munkaegészségügyi előírásokon túli óvintézkedéseket. A Promat az építési termékek széleskörű kínálatával rendelkezik, amelyek alapul szolgálnak a Promat építéstechnikai tűzvédő szerkezetekhez és rendszerekhez. Ide tartoznak a PROMATECTŽ tűzvédő építőlapok.
 

PROMATECT-100 tűzvédő építőlap
 
A termék leírása
Ásványi kötésű PROMAXON alapon készült, nagy méretű és önhordó tűzvédő építőlapok.
 
Alkalmazási területek
Épületszerkezetek készítése és burkolása a tűzvédelmi követelményeknek megfelelően a magasépítés valamennyi beltéri alkalmazási területén.
 
Éghetőségi osztály 
A1 nem éghető
 
Műszaki adatok
 

Testsűrűség:
kb. 850 kg/m3
Lapméretek:
1200 x 2500 mm
Vastagságok:
8, 10, 12, 15, 18, 20, 25 mm
Kémhatás:
kb. pH 9,0
Hővezető képesség (λ):
kb. 0,27 W/mK
Páradiffúziós ellenállási szám (μ):
kb. 5,0
Nedvességtartalom:
1-3 tömeg% (légszáraz)
Felületminőség:
színoldal sima, hátoldal kissé érdesített
Hulladékelhelyezés
maradékai az építési törmelékkel együtt elhelyezhetők (EGK kulcsszám: 17 00 00)
 
 
A PROMATECTŽ építőlapok feldolgozása
 
Méretre vágás, fúrás
A tűzvédő lapok a farost- és faforgácslemezekkel egyező módon és eszközökkel darabolhatók. Alkalmas eszköz az egyszerű kézifűrész, a hordozható és telepített körfűrész, a hagyományos elektromos fúrógép, célszerűen mindig porelszívó berendezéssel együtt használva.
 
Rögzítés
A tűzvédő lapok egymáshoz és a csatlakozó épületszerkezetekhez rögzítése csavarozással, szögezéssel és acélhuzalkapcsokkal lehetséges. Csavarozáshoz előnyös a korrózióálló felületkezelésű (pl. horganyzott, nikkelezett), süllyesztett fejű acél gyorscsavarok használata. A szögezéshez bármely szögtípus, a huzalszög is használható. A pneumatikus szerszámmal bevert huzalkapcsok lehetőleg tapadólakk bevonatúak legyenek.
 
Felületkezelés
Figyelembe kell venni, hogy a tűzvédő lapok felülete szívóképes és lúgos kémhatású, továbbá kültéri klímaigénybevétel esetén megfelelő védelmet igényel. A lapok csatlakozási fugáinak kitöltésére és a felület simítására a Promat simítómasszát kell használni. Csapóeső és felfröccsenő víz ellen megbízható védelem a Promat-2000 impregnálószer, amely egyben felületszilárdító mélyalapozó hatást is jelent, és nem rontja a lapok páraáteresztő képességét. Hidrofóbizáló felületkezelésre, festésre, lakkozásra, vakolásra és burkolatragasztásra csak lúgálló termékek alkalmazhatók. Tapétaragasztás és kerámialap burkolás lúgálló ragasztó- ill. ágyazóanyag réteggel csak a tűzvédő lapfelületek tapadásjavító alapozása után lehetséges.
 
Promatect 100
ETA-06/0219 Európai Műszaki Engedély
CE: 0749-CPD-001 BC1-240-0066-06/0219-001
Tárolás
A tűzvédő lapokat száraz helyen kell tárolni.

Információ:

tuzvedo@tuzvedo.hu