Promatect H tűzgátló lap

Promatect H tűzgátló lap


Tűzvédelem lapokkal

 
 
A Promat építéstechnikai tűzvédelmi szerkezetek és rendszerek fő termékei a szárazépítészetben a PROMATECT tűzvédő építőlapok. A PROMATECT tűzvédő építőlapok ásványi alapanyagúak, lényegében szilikátokból állnak és nem éghetőek. Döntő előnyük a csekély rétegvastagság és kis súly mellett a nagy víztároló képesség és a tűz esetén mutatott kiváló ellenálló képesség. A PROMATECT tűzvédő építőlapok a hagyományos asztalosipari gépekkel és szerszámokkal feldolgozhatók. A kereskedelemben kapható mechanikus rögzítő eszközökkel, pl. huzalkapcsokkal vagy csavarokkal egymáshoz ill. más építőanyagokhoz és épületszerkezethez erősíthetők. A PROMATECT tűzvédő építőlapok magától értetődődően nemcsak a legkorszerűbb tűzvédelmi technika és technológia követelményeit teljesítik, hanem munkaegészségügyi és élettani szempontból is veszélytelenül alkalmazhatók. Nem igényelnek a szokásos munkaegészségügyi előírásokon túli óvintézkedéseket. A Promat az építési termékek széleskörű kínálatával rendelkezik, amelyek alapul szolgálnak a Promat építéstechnikai tűzvédő szerkezetekhez és rendszerekhez. Ide tartoznak a PROMATECT tűzvédő építőlapok.
 
PROMATECT-H tűzvédő építőlap
 
A termék leírása
Cementkötésű, szilikát anyagú tűzvédő építőlapok, nedvességre érzéketlen, nagy méretű és önhordó lapok.
 
Alkalmazási területek
DIN 4102 szerinti tűzálló épületszerkezetek készítése az építéstechnikai tűzvédelem céljából a magasépítés és ipari építés minden területén.
 
Éghetőségi osztály
 A1 nem éghető
 
Műszaki adatok
 

Testsűrűség:
kb. 870 kg/m3
Lapméretek:
1250 x 2500 mm, 1250 x 3000 mm
Vastagságok:
6, 8, 10, 12, 15, 20, 25 mm
Kémhatás:
kb. pH 12,0
Hővezető képesség (λ):
kb. 0,175 W/mK
Páradiffúziós ellenállási szám (μ):
kb. 20
Nedvességtartalom:
5-10 tömeg% (légszáraz)
Felületminőség:
színoldal sima, hátoldal recézett
Hulladék elhelyezés:
maradékai az építési törmelékkel
együtt elhelyezhetők
(EGK - kulcsszám:17 00 00)


A PROMATECT építőlapok feldolgozása
 
Méretre vágás, fúrás
A tűzvédő lapok a farost- és faforgácslemezekkel egyező módon és eszközökkel darabolhatók. Alkalmas eszköz az egyszerű kézifűrész, a hordozható és telepített körfűrész, a hagyományos elektromos fúrógép, célszerűen mindig porelszívó berendezéssel együtt használva.
 
Rögzítés
A tűzvédő lapok egymáshoz és a csatlakozó épületszerkezetekhez rögzítése csavarozással, szögezéssel és acélhuzalkapcsokkal lehetséges. Csavarozáshoz előnyös a korrózióálló felületkezelésű (pl. horganyzott, nikkelezett), süllyesztett fejű acél gyorscsavarok használata. A szögezéshez bármely szögtípus, a huzalszög is használható. A pneumatikus szerszámmal bevert huzalkapcsok lehetőleg tapadólakk bevonatúak legyenek.
 
Felületkezelés
Figyelembe kell venni, hogy a tűzvédő lapok felülete szívóképes és lúgos kémhatású, továbbá kültéri klímaigénybevétel esetén megfelelő védelmet igényel. A lapok csatlakozási fugáinak kitöltésére és a felület simítására a Promat simítómasszát kell használni. Csapóeső és felfröccsenő víz ellen megbízható védelem a Promat-2000 impregnálószer, amely egyben felületszilárdító mélyalapozó hatást is jelent, és nem rontja a lapok páraáteresztő képességét. Hidrofóbizáló felületkezelésre, festésre, lakkozásra, vakolásra és burkolatragasztásra csak lúgálló termékek alkalmazhatók. Tapétaragasztás és kerámialap burkolás lúgálló ragasztó- ill. ágyazóanyag réteggel csak a tűzvédő lapfelületek tapadásjavító alapozása után lehetséges.
 
Promatect H
ETA-06/0206 Európai Műszaki Engedély
 
Tárolás
A tűzvédő lapokat száraz helyen kell tárolni.
 

Információ: tuzvedo@tuzvedo.hu