Promina tűzgátló lap

Promina tűzgátló lap


Tájékoztató anyag  különleges tűzgátló lapról

 

 

 

Promat – PROMINA különleges alkalmazási területekre
Magas páratartalmú és nedvességnek kitett helyiségek részére
Cementkötésű PROMINA speciális építőlap bel- és kültéri felhasználásra
Lakás, spotlétesítmény vagy ipari építkezésről, új épület felhúzásáról vagy akár renoválásról legyen is szó, PROMINA az ideális építőlap, építőtábla minden olyan kül- és beltéri alkalmazásnál, ahol hosszabb, huzamosabb ideig magas nedvességtartalom vagy víz jelenléte áll fenn. A „Säurenflieser” egyesület vizsgálatai és többéves gyakorlati tapasztalatok bizonyítják a kiváló alkalmasságot.
ˇ         PROMINA magas nedvesség hatása alatt is szilárd, teherbíró, forma- és méret-stabil marad
ˇ         PROMINA ásványtartalmú, gőzáteresztő és építésfizikailag optimálisan viselkedik
ˇ         PROMINA valamennyi hagyományos famegmunkáló szerszámmal megmunkálható
ˇ         PROMINA gyártására létezik egy ISO 9000 szabványnak megfelelő minőségellenőrző rendszer
ˇ         PROMINA nem éghető (A1) DIN 4102-1 szerint
 
A PROMINA – speciális építőtáblákat az építőelem kialakítása, igénybevétele és funkciója szerint vagy felületi kezelés nélkül lehet alkalmazni vagy be lehet festeni, tapétázni, vakolni valamint kerámiacsempével borítani.
 
Műszaki adatlapokért kérjük forduljon alkalmazástechnikai részlegünkhöz.
 
PROMINA – speciális építőtáblás konstrukciók
Pozíció-lista:
  1. PROMINA – speciális építőtábla
  2. Tartófal
  3. Rögzítő kötés / rögzítő egységek
  4. Csempe
  5. Födém
  6. Függő konstrukció
  7. Fém- vagy fából készült tartó állványzat
Hatósági igazolás (nem éghetőség): ABP Nr. P-NDS04-422
Általános utalások
A PROMINA – speciális építőtáblákat a kereskedelemben szokásos famegmunkáló szerszámokkal – kézi rókafarkfűrésszel, valamint elektromos, nehézfémből készült fűrészlapokkal szerelt lánc- és körfűrésszel lehet méretre vágni.
A kezeletlen PROMINA - speciális építőlapok magukba szívják a nedvességet, majd ismét leadják azt. Kültéri felhasználás esetén a táblákat egy arra megfelelő, kereskedelmi forgalomban kapható, homlokzati festékrendszerrel kell bevonni. Horizontális beépítésnél, ahol közvetlen ki van téve időjárási viszontagságoknak, egy bádogborítás szükségeltetik.
A PROMINA-t úgy kell kezelni, mint egy erősen nedvszívó, cementkötésű alapzatot.
Detail A
A PROMINA – speciális építőlapok hátoldalát először a rögzítő egységekkel előkészítjük. A táblák felhelyezését követően (fugatávolság kb. 5 mm) történik a kiegyengetés egy egyenes fahasábbal. A rögzítő egységek meghúzása után a táblákat csapokkal és csavarral rögzítjük a tartó falazathoz.
Detail B
Fürdők, WC és vizes helyiségek maradandó, állandó kibővítésénél a nedvességnek ellenálló PROMINA – speciális építőlapok újabb felhúzott falak helyett alternatívaként szolgálnak.
A PROMINA-t vagy egy fal előtti installációra csavarozhatjuk, vagy közvetlenül a rögzítő elemek segítségével a már meglévő falazatra rakhatjuk fel.
Detail C
A PROMINA – speciális építőelemből kiépített mennyezetek fagerendák és betonfödém alatt is létrehozhatóak. Itt a CD-profilokból kialakított fém konstrukciók már bizonyítottak.
 
 

Infortmáció: tuzvedo@tuzvedo.hu