Szigetel és A1-et tud

Szigetel és A1-et tud


MASTERCLIMA

Sokoldalúan alkalmazható száraz szigetelő lemez.

Felhasználási terület: penészes és nedves falszerkezetek, panellakások, műemlék épületek végleges belső szigetelésére.

 

Előnyei

falfelületek penészedésének végleges megszüntetése egészségkárosodást okozó penészgomba-telepek végleges eltávolítása nedvesség okozta károk helyreállítása a lakótér klímájának javítása

fűtési költségek csökkentése természetes, egészségre ártalmatlan építőanyag

 

A Masterclima könnyű, száraz szigetelő lemez. Különleges tulajdonságai miatt itatóspapírhoz hasonlóan szívja fel a falszerkezet nedvességét, azt térfogatváltozás és kicsepegés nélkül tárolja (a 25 mm vastag lemez négyzetméterenként kb. 21 liter vizet!), majd a belső térbe párologtatja. A nedves felületekre ragasztott Masterclima lemez a falszerkezetet kiszárítja és tartósan szárazon tartja.

A Masterclima száraz szigetelő lemez tartós védelmet biztosít nedves és rosszul szigetelt falszerkezeteken megtelepedő gombás fertőzésekkel szemben. Különleges tulajdonságain kívül lúgos kémhatása is ezt a hatást segíti.

 

Olyan épületekben, ahol esztétikai vagy műemlékvédelmi okok miatt nem készülhet külső oldali homlokzati hőszigetelés, vagy nedvesek a falak, a Masterclima belső oldali hőszigetelésként a épület hővédelmét javítja, illetve a falszerkezetet kiszárítja.

 

Feldolgozhatóság

A Masterclima száraz szigetelő lemez 1000x500 mm-es táblaméretben, 25 ill. 50 mm vastagságban kerül forgalomba. Akár belső oldali hőszigetelés, akár penészgomba fertőzés elleni védelem céljából kerül alkalmazásra, közvetlenül ragasztással kell a falfelületre erősíteni. Mechanikai rögzítésre nincs szükség. A falfelületet a ragasztáshoz elő kell készíteni, a penészes felületeket célszerű gombaölő folyadékkal kezelni.

A szigetelő lapok felragasztásához csak gyárilag előkevert, cementbázisú, bevizsgált és engedélyezett ragasztóanyagot szabad használni. Csak a páraáteresztő ragasztó használata biztosítja a kedvező szigetelő hatást: ilyen pl. az LB-Knauf gyártmányú ragasztótapasz. A ragasztómasszát fogazott spatulyával kell a teljes felületre felhordani, majd az így kialakult ragasztóágyba kell a szigetelő lapokat belenyomni. A lapok érintkezési felületeit is ezzel a ragasztóval kell bekenni. A rögzített szigetelő lapok felületét a ragasztótapasz hígított változatával kell átsimítani, simára glettelni.

Az érintkezési fugákat szükség esetén kb. 5 cm széles rögzítő üvegháló szalaggal lehet egymáshoz erősíteni a glettelés előtt vagy során.

Az utolsó művelet a Masterclima lapokkal készült szigetelés felületkezelése. Erre a célra csak olyan festékeket ill. tapétát szabad felhasználni, melyek páraáteresztőek: ilyen pl. a mész- ill. szilikátfesték vagy az ún. könnyű üvegszövet alapú tapéta. Nem használható diszperziós (latex) alapú festék ill. műanyag tapéta.

A Masterclima száraz szigetelő lemez fontosabb műszaki jellemzői

Méretei Tömeg (kg/m2) Egy lap tömege (kg)

1000x500x25 mm 7,2-8,2 3,6-4,1

1000x500x50 mm 14,4-16,4 7,2-8,2

Testsűrűség 300 kg/m3 ą 10%

Páradiffúziós ellenállási szám (μ) 4,5-5,9 a vastagságtól függően

Pórustartalom (nyitott cella) legalább 80%

Kémhatás (pH) 10,0-11,0

Vízfelvétel legalább 250 tömeg%

Hővezetési tényező kb. 0,065 W/mK

Éghetőség A1, nem éghető

Információ:

 

tuzvedo@tuzvedo.hu

vagy: 295-00-00