U per A érték. Az acél elnevezése: IB

U per A érték. Az acél elnevezése: IB


 

 

 

 

Tűzvédelem,  az acélszerkezetek tűzvédelméhez nélkülözhetetlen adatokkal.

Tűzvédő festékek és tűzvédelmi burkolatok, helyesebben tűzgátló lapok alkalmazása esetén nélkülözhetetlenek. 
Amennyiben a tűzvédelmet ETA (CE) engedélyekkel rendelkező tűzvédő festékkel, vagy tűzgátló lapokkal kívánja megoldani, akkor mindenképpen szükséges  az acélszerkezet ún. U/A értékét ismerni.

Cégünk nagyvonalú adatközlésként közzéteszi, a különféle acélszelvények U/A értékét. Ezzel a módszerrel egyébként 15,30, 45,60, 75, 90, 105 és 120 perces tűzvédelem érhető el adott acélszerkezeteknél.

 

 

 

 

Jellemzően, a Hensotherm 310 KS  - fémre alkalmas tűzvédő festék használata esetén, továbbá a Hensotherm 410 KS – fémre alkalmas tűzvédő festék használata esetén szükséges  megkeresni, az adott fémszelvény U/A értékét.

Ha ez megvan, akkor  az ETA engedély érvényes sorában kell megkeresni a hozzá tartozó tűzvédő festék vastagságot.  A kapott értéket a műszaki leírásban  közzétett szorzószámmal felszorozva jutunk a szükséges  g/m2 – felhordandó anyagmennyiséghez.

Ez a táblázat, közzététele alkalmával egyedüli - ilyen vonatkozásban.

Fontos:

Az U/A érték fizikai tényező, nem kötődik semmiféle termékhez, vagy   tűzvédő festék márkanévhez. Ezért bármely  tűzvédő festék - (mely ETA-CE) engedéllyel rendelkezik –helyes mennyiségének ellenőrzésére is szolgál.

Ugyancsak használni lehet az U/A érték-számokat, az alábbi tűzvédelmi burkoló anyagok vastagságának meghatározásához is:

CONLIT

SCANDIBoard

Promatect H

Promatect 100

Promatect L

Egyéb  Promat lapok, melyek alkalmasak acélszerkezet  tűzvédelmi burkolására.

Legyen éber:

Ne fogadja el automatikusan a forgalmazó által adott  tűzvédő festék mennyiségeket, csupán azért, mert kiszámításuk kissé bonyolult…!

Amennyiben helytelen tűzvédő festék  mennyiség kerül a fémre, vagy  helytelen tűzvédő lapvastagság  – még ha  bizonylatot is kap róla – adott esetben annak minden következmény mégis a használó fogja sújtani. Anyagilag és egyéb módon.

Javasoljuk: HASZNÁLJA BÁTRAN AZ U/A TÁBLÁZATOT SAJÁT JAVÁRA!

Baráti  segítséggel:

Tűzvédő.hu Kft 2225. Üllő.  Pesti u 198  www.pyrostop.hu

tuzvedo@tuzvedo.hu

Fellegi László 30-9-448-646